چگونه کتاب بنویسیم : قانون های ساده برای نوشتن یک کتاب علمی عالی

ساخت وبلاگ
<strong><strong>کتاب</strong></strong> نویسی از صفر تا صد

 قانون های ساده برای نوشتن یک کتاب علمی عالی

قسمت اول

نویسنده :دکتر سعید جوی زاده

در طول تاریخ دانشمندان به نوشتن مطالبی برای عامه مردم علاقه مند بوده اند [1]. کتاب های علمی می توانند با مطرح کردن  ایده ها و اکتشافات  تازه به عامه مردم، چالش ایجاد کنند، فرهنگی را پایه گذاری  و به جویندگان آینده الهام ببخشند. آنها همچنین می توانند برای خود   مهارت ها و فرصت های جدیدی  را خلق کنند.

نوشتن مقالات علمی بخش مهمی از زندگی دانشگاهی است، اما در مورد انتشار کتابها برای مخاطبان وسیع و عامه مردم ، تفاوتهای قابل توجهی وجود دارد. بر اساس تجربیاتی که در طول نوشتن کتاب های خودم بدست آوردم در اینجا به 10 قانون ساده ولی بسیار مهم و کاربردی اشاره می کنم که در نوشتن یک کتاب علمی بسیار مهم و حیاتی است.

قانون 1: کسی می تواند کتاب نویس خوبی باشد که کتابخوان خوبی باشد .

در کلاس های خودم دانشجویان بسیاری را دیدم که در زندگی دانشگاهی خودشان حتی یک کتاب را بخوبی مطالعه نکرده بودند و قصد داشتند یک کتاب جهانی بنویسیند.و دانشجویانی را دیدم که در زندگی علمی خوئدشان حتی یک مقاله علمی را نخوانده بودند و می خواستند یک مقاله تاثیر گذار جهانی بنویسند در حالی که اصلا نمی دانستند مقاله چیست و چگونه است .

اگر قصد داری کتاب بسیار خوبی بنویسی باید کتاب خوان خوبی باشی.راه دیگری وجود ندارد.همین است و بس.

 

قانون 2: تجربه خوتان را به رشته تحریر در آورید

هر یک از شما در محیط های دانشگاهی تجربه های بسیار بالایی دارید.هر روز تجربه های خود را یاداشت کنید.و از تجربه خودتون در وبلاگی یا وب سایتی منتشر کنید.یا آن را بصورت یک مقاله تخصصی منتشر می نمایید.باید به این نوشتن ها ادامه بدهید تا به یک سبک نویسندگی خوب و عالی برای نوشتن یک کتاب علمی برسید.نوشتن مداوم آنهم از طریق به اشتراک گذاری بهترین راه ممکن برای دستیابی به یک سبک خاص نویسندگی کتاب های علمی است .این قدر تجربه ها و ایده های خود را به اشتراک بگذارید تا حرفه ای شوید.ولی معمولا ما کمتر می بینیم که استادی یا دانشجویی تجربه یا ایده خود را روز به روز منتشر کند.

قانون 3:موضوع مناسب را پیدا کنید

اگر یک ایده خوب  برای نوشتن یک کتاب داشته باشید، باید دو سوال اصلی را از خودتان بپرسید:

چرا این کتاب باید اکنون منتشر شود؟

 چرا شما باید این کتاب را بنویسید؟

سوال اول به شما کمک می کند که بفهمید که آیا زمان مناسب انتشار و نوشتن کتاب الان است؟و سوال دوم به شما می گوید که آیا تحصیلات کامل و تجربه کافی برای نوشتن این کتاب را دارید؟بیشتر کتاب علمی توسط کسانی نوشته می شود که دررابطه با موضوع کتاب یا تجربه و تحصیلات کافی را ندارند و یا نمی دانند که چه زمانی کتاب خود را منتشر کنند.بیشتر شکست کتاب های علمی این بوده که نمد دانستند که در چه زمانی کتاب خود را منتشر کنند.

قانون 4: یک فهرست بنویسید

بعد از مشخص شدن ایده اصلی کتاب و موضوع مورد علاقه سعی کنید در ابتدای کار یک فهرست بنویسید .این فهرست به شما کمک زیادی خواهد کرد .این فهرست مثل یک قطب نما برای شما عمل خواهد کرد.البته فهرست اولیه ای که شما می نویسید بارها و بارها در طول نوشتن کتاب تغییر خواهد کرد.اگر بدون دستورالعمل و فهرست پیش بروید کار شما بسیار سخت خواهد شد.

قانون 5:پژوهش و مصاحبه

اول به شما بگویم که یک کتاب خوب علمی 250 صفحه ای حدود 75000 هزار کلمه خواهد بود.اگر شما قصد دارید که در 18 ماه کتاب خود را کامل کنید باید هفته ای 1000 کلمه بنویسید. و یادتان باشد که پشت این کلمات کلی تجربه و هزاران مصاحبه و تحقیق و پژوهش نهفته است .بسته به تمرکز کتاب شما پژوهش شما نیز متفاوت خواهد بود.اگر تمرکز اصلی شما فقط بروی یک کتاب باشد شما موفق تر می شوید.پژوهش و مصاحبه های علمی کمک شایانی در نوشتن کتاب شما خواهد کرد.هر چقدر که این مصاحبه ها و پژوهش ها بیشتر باشد کتاب شما عالی تر خواهد بود.ولی من طبق تجربیات خودم معتقدم که یک نویسنده کتاب علمی باید هر روز 500 تا 1000 کلمه به کتاب خود اضافه نماید .اگر مصاحبه ها و پژوهش های شما بیشتر باشد این اضافه کردن ها می تواند شامل لغات بیشتری باشد .

قانون 6:ویرایش ،ویرایش و ویرایش

پس از اینکه متن اصلی کتاب شما آماده شد بارها ئو بارها آن را ویرایش کنید.متن اصلی کتاب را در اختیار همکارانتان قرا ردهید تا کتاب شما را نقد کنند و دوباره شما ان را ویرایش کنید.نترسید از اینکه مورد نقد قرار می گیرید .یک نویسنده خوب قبل از تحویل دادن کتاب به ناشر بارها آن را ویرایش کرده و ان را اصلاح کرده است .

 

 

 

قانون 7:ساختار کتاب شما و صدای شما

باید در این مرحله مشخص کنید که کتاب شما دارای چه ساختاری است و چگونه فصل ها با هم در ارتباط هستند.و صدای شما در این کتاب به مخاطبین می خواهد چگونه باشد. و در این جا باید مشخص شود که ساختار کتاب شما برای دانشجویان و دانشگاهیان است یا برای مخاطبین عادی و مردم عادی.ولی اگر بتوانید نتایج و تجربیات خود را برای عامه مردم بنویسید بسیار هیجان انگیز خواهد بود .یادتان باشد ساختار کتاب و صدای شما در همان صفحات اولیه کتاب مشخص و پیداست.پس مواظب صفحات اولیه کتاب خود مخصوصا در پیشگفتار و فصل اول باشید.

 

 

 

قانون 8:برای کتاب خود یک پروپزال بنویسید

وقتی می خواهید یک کتاب علمی را بنویسید قبل از نوشتن کتاب برای خودتان یک پروپزال بنویسید .و در آن بیان مساله و سوالات و فرضیات خود را بیان کنید.در آن هدف از نوشتن این کتاب را مشخص کنید.در آن بنویسید که چه کسانی احتمالا کتاب شما را خواهند خواند.اهمیت و ضرورت کتابی را که قرار است بنوسید را مشخص کنید.نوآوری بکار رفته در کتاب خود را مشخص کنید و باید کاملا مشخص کنید که قرار است چه چیزی را با نوشتن این کتاب حل کنید.

در همه انتشارات مهم دنیا نیز رسم بر این است که ابتدا از شما پروپزال کتاب را می خواهند و از شما می خواهند که حداقل یک فصل را بعنوان نمونه به ناشر تحویل دهید.که این معمولا شامل 5000 کلمه می باشد که باید نوشته شود و به ناشر تحویل داده شود.البته من در کتاب مکاتبات بین المللی در پژوهشگری در این رابطه بسیار نوشتم و بحث کرده ام .

قانون 9:توجیه اهمیت ایده شما به ناشر

در این مرحله شما باید به ناشر توضیح دهید و توجیه کنید که چرا این کتاب ارزش چاپ کردن را دارد.و چرا باید ناشر ایده شما را به چاپ برساند.البته این مرحله سختی است چون ناشران معمولا به کتاب های اهمیت می دهند که ارزش تومانی و ریالی و دارای صرفه اقتصادی بالایی داشته باشد .در این صورت چندین حالت پیش می آید.حالت اول ناشر کتاب شما را با سرمایه گذاری خودش چاپ و منتشر می کند.حالت دوم ناشر با شما مشارکت و می تواند به این صورت باشد که نصف هزینه را شما و نصف هزینه را ناشر بپردازد.و حالت بعدی این است که شما خودتان تمام سرمایه گذاری را باید انجام دهید و ناشر چندان تمایلی به چاپ کتاب شما ندازد.

قانون 8:تبلیغات خود را برنامه ریزی کنید

آنچه که باعث میشه کتاب شما  پرفروش شود ابتدا  محتوای آن و دیگری شیوه تبلغاتی شماست.به نظر من  تبلیغات شما از زمان نوشتم کتاب آغاز می شود.و یا حتی قبل از نوشتن آن.هنگامی که شروع به نوشتن کتاب می کنید با اشتراک گذاری مطالب روزانه تبلیغات خود را شروع کرده اید .یا زمانی که در هنگام نوشتن کتاب ویدویی از خود در شبکه های اجتماعی منتشر می کنید تبلیغات خود را شروع کرده اید.زمانی که یک فایل صوتی به اشتراک می کذارید تبلیغات خود را شروع کرده اید .یا وقتی در رابطه با کار و کتاب خود کارگاهی برگزار می کنید در واقع تبلیغات خود را شروع کرده اید .

بعد از چاپ هم می توانید توسط ناشر خود و دوستان خود کتاب خود را بیشتر معرفی کنید.اگر در شبکه های اجتماعی دوستان زیادی دارید به آنها معرفی کنید.و...

 

 

کتاب نویسی, چگونه نویسنده شویم,  کتاب سازی, کتاب نویسی حرفه ای, شرایط نوشتن کتاب ,چگونه کتاب بنویسیم, تکنیک کتاب نوشتن,کتاب نویسی در 90 روز, کتاب نویسی حرفه ای,بسته حضوری کتاب نویسی,بسته غیر حضوری کتاب نویسی,فیلم آموزشی کتاب نویسی,سعید جوی زاده ,موسسه علمی تحقیقاتی چشم انداز شیراز ,شیراز,کتاب نویسی , آموزش کتاب نویسی, شیوه های کتاب نوشتن ,کتاب اصول کتاب نویسی, اصول کتاب نویسی , وطرز نوشتن کتاب,و قواعد کتاب نویسی, داستان نویسی, سعید جوی زاده, شیراز, موسسه علمی تحقیقاتی چشم انداز ,نشر آکادمیک ,انتشارات آکادمیک

 

 

 

 

 

 

 

 
آموزش دوره مقاله نویسی ISI در شیراز...
ما را در سایت آموزش دوره مقاله نویسی ISI در شیراز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8maghalehisi6 بازدید : 248 تاريخ : دوشنبه 6 اسفند 1397 ساعت: 13:20