کاربردی GIS در معدن و معدن کاری:دکتر سعید جوی زاده

ساخت وبلاگ

کاربردی GIS در معدن و معدن کاری:

نویسنده دکتر سعید جوی زاده

مقدمه:

در جهان رو به پیشرفت  صنعت معدن و زمین شناسی به اهمیت فن آوری هایی جدید و کاربردی مانند سیستم اطلاعات جغرافیایی( GIS )پی برد. در حالی که صنعت معدنکاری و زمین شناسی یک صنعت سنتی است، استفاده از GIS برای معادن و زمین شناسی با  صرفه جویی دقیق در هزینه و زمان در  منطقه مورد مطالعه، یک انقلاب ایجاد کرده است. کاربردی سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) در  معدن و زمین شناسی کمک می کند تا اطلاعات مکانی(Spatial Data) واطلاعات توصیفی(Attribute Data) خود را با هم ادغام کنند.

کاربرد GIS در معدن

موارد کاربردی استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)در معدن را می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-تجزیه و تحلیل مناسب سایت های معدنی

-نقشه برداری معدنی برای شناسایی مناطق بالقوه معدنی

-تشخیص ویژگی های ساختاری سنگ شناسی

-ایجاد پایگاه داده زمین شناسی و معدنی

-به روز رسانی نقشه برای اکتشاف مواد معدنی

-ضبط، شبکه سازی، کانتور کردن ویژگی ها

جغرافیایی

-نقشه برداری توپوگرافی و فیزیوگرافی

-پردازش تصویر ماهواره ای

-طبقه بندی تصاویر معدنی

-ذخیره بهنگام و به روز کردن داده های معدنی

-رقومی سازی نقشه های معدنی  و شناسایی معادن

-تهیه نقشه های موضوعی معدنی

- تجزیه و تحلیل داده ها و تولید گزارش های کاربردی معدنی جهت تصمیم گیری

-ترسیم و نقشه برداری سطوح معدنی

-نقشه برداری و تجزیه و تحلیل سنگ و معادن

-نقشه برداری زمین شناسی

-تهیه نقشه های هوشنمد از معادن

- مدیریت معادن در سطح منطقه ای،محلی و جهانی

- مسیر یابی هوشمند در مناطق معدنی

- اکتشاف مواد معدنی.

- ارزیابی شرایط معدنی .

- مدل سازی معادن.

- نمایش داده های ژئوشیمیایی و هیدرولوژی.

- بهبود مدیریت امکانات و تجهیزات معدنی.

- درخواست مجوز معدن

- ارزیابی اثرات زیست محیطی.

- مدیریت قلمرو  سرزمینی

-مکان یابی معادن

- مشخص کردن محدوده حریم

-برنامه ریزی و  فعالیت های بازسازی معادن

- بهبود آموزش

از آنجایی که معادن مساحت زادی از سطح زمین را پوشش می دهند به این دلیل ما معتقدیم که کسب و کارهای مرتبط با  اکتشاف و استخراج معادن ذاتا یک مسئله مکانی - فضایی است.حتی اطلاعات مالی و دارایی معادن نیز یک مسئله مکانی – فضایی است ..پس کارشناسان و مدیران بخش معدن نیاز به دسترسی حجم زیادی از اطلاعات دراین باره می باشند.همه این اطلاعات مکانی- فضایی است .و به همین دلیل سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) بیش از هر چیز دیگر در معدن کاربرد دارد تا دیگر رشته ها .

 

 

 

نرم افزار های سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS  ) شاید ایده آل برای کمک به متخصصان معدن است.شاید چالش هایی که هم اکنون صنعت معدن با آن درگیر است تنها با کمک سیستم اطلاعات جغرافیایی قابل درمان و برطرف کردن است .امروزه متخصصان و کارشناسان  معدن از نرم افزار های سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) برای افزایش بهره وری استفاده می کنند و روز به روز بر اهمیت آن اضافه می شود.

صرفه جویی در هزینه و زمان از دیگر فواید و امتیازات استفاده سامانه های  اطلاعات جغرافیایی (GIS  ) در معدن می باشد .مهندسین و کارکنان عملیات های معدنی  از GIS برای برنامه های برنامه ریزی امکانات استفاده می کنند، به معدنچیان کمک می کند تا زیرساخت های موجود را پیگیری و اطلاعات به روز شده را با برنامه معدن ادغام کنند.

وقتی که اطلاعات مرتبط با معدن ها در قالب نقشه بیان شوند حقایق بیشتری نمایان شده و خیلی از چالش های موجود از بین می روند.ارزیابی دارایی های شرکت های معدنی  و رقبا برای تحکیم اطلاعات و تصمیم گیری های دقیق تر کسب و کار نیازمند استفاده از GIS در معدن می باشد . با استفاده از سامانه های سیستم اطلاعات جغزافیایی(GIS)  دسترسی آسان و راحت را به اطلاعات معدنی امکان پذیر می کند.

یکی دیگر از کاربرد سامانه های سیستم اطلاعات جغزافیایی(GIS)در معدن   برآورد ذخایرمعدنی و پیش بینی می باشد .امروزه یکی از مواردی که  استفاده از سامانه های سیستم اطلاعات جغزافیایی(GIS)در معدن  را روز به روز بیشتر کرده است مکان یابی معدن جدید است .

 قرار دادن مکان سایت های معدنی در روی نقشه های معدنی با استفاده از سامانه های سیستم اطلاعات جغزافیایی(GIS)این امکان را فراهم می سازد تا مدیران محلی و منطقه ای در تصمیمات خود تجدید نظر کنند.فرقی نمی کند که  این مدیران اقتصادی باشند یا  سیاسی یا محیط زیستی.

کاربرد سامانه های سیستم اطلاعات جغزافیایی(GIS)در معدن   چشم انداز دقیق اکتشاف و داده های فعال معدن را در دسترس مدیران و عموم مردم قرار می دهد.چرا که از طریق رابط های بصری و صفحه نمایش بصری آسان تر می توان تصمیم گیری و تصمیم سازی کرد.امروزه بیشتر شرکت های معدنی  زمسن شناسی و جغرافیایی،اطلاعات معدنی خود را به اشتراک می گذارند .

امروزه  از طریق WEBGIS سامانه های قدرتمند ژئوتوریسم ایجاد شده که می تواند به صنعت گردشگری معادن کمک بسزایی نماید.سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به اکتشاف مواد معدنی کمک می کند، وضعیت معدن را بررسی می کند، برنامه معدنکاری را دنبال می کند، حمل و نقل معدنکاری، ارزیابی تاثیرات زیست محیطی، برنامه ریزی احیای معادن ، تعطیلی فرآیند، بهبود مدیریت امکانات، مدیریت عناوین و غیره را بررسی کنند.سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به سازمان های ذیربط برای اخذ مجوز های قانونی کمک شایانی می کند.سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به پایش و مدیریت معادن کمک های زیادی می کند .

امروزه یکی از خطراتی که جهان را تهدید می کند احداث بی رویه معادن در کره زمین است .سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) می توانند در ارزیابی های زیست محیطی معادن به کمک ما بیایند.و مواردی که باعث خطرات زیست محیطی می شوند را به ما گوشزد نماییند.

 

موسسه چشم انداز هاره سوم ملل شیراز

آموزش کاربردی GIS در معدن و زمین شناسی

مدرس:دکتر سعید جوی زاده

همراه با فیلم و کتاب و جزوه

با متدی آسان و کاربردی

تلفن تماس:

09382252774

وب سایت:

http://gisland.org/

http://crsgroup.ir/

آدرس:

شیراز- خیابان برق-کوچه یک

کاربرد GIS در معدن  ,آموزش GIS در معدن , آموزش GIS در زمین شناسی , سعید جوی زاده  , موسسه چشم انداز هزاره سوم ملل شیراز ,  کتاب کاربردی GIS در معدن ,  کتاب کاربردی GIS در زمین نشاسی, آموزش سنجش از دور RS در معدن , کتاب کاربردی RS در معدن ,  آموزش RS در زمین شناسی,  ,www.gisland.org کاربردی GIS در مدیریت اکتشافات معدنی,کاربردی GIS در مدیریت استخراج معدنی

 

آموزش دوره مقاله نویسی ISI در شیراز...
ما را در سایت آموزش دوره مقاله نویسی ISI در شیراز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8maghalehisi6 بازدید : 259 تاريخ : دوشنبه 6 اسفند 1397 ساعت: 13:20